karlbom & salander

Vi är inte Europas största snickeri, inte heller näst största. Men vi besitter en stor kompetens som är både bred och spetsig. Vår styrka är att tillverka möbler och inredningar som besvarar högt ställda krav och specifikationer.

M Karlbom
Torsten Salander
 Född 1982 uppvuxen i Göteborg och började sin resa på Grimslövs FHSK med en 1 årig utbildning i design och konsthantverk efter vilken han kände sig fullärd. Mot bättre vetande packade han kappsäcken å begav sig till Grebbestad. Efter det att han avslutat sina studier i slöjd och möbelsnickeri vid Grebbestads FHSK begav han sig till vackra Öland där Capellagården huserar sedan 1969. 2007 var han redo för världen och återvände till Göteborg med Gesällbrev och belöningsmedalj. Efter en ett år lång gesällresa i England hos bland annat Phillip Koomen furniture tog han anställning hos Frahms snickeri på den vackra ön Hisingen. Där han var anställd tills han tog saken i egna händer och startade eget januari 2010.

Markus Karlbom 
Född 1983 uppvuxen på gården där verkstaden ligger, mer lokalproducerad än så blir det inte. Efter hantverksgymnasiet styrde han sin kosa till Dals Långed där han attenderade Stenebyskolans 2-åriga förberedande kurs trähantverk snickeri därefter sökte han sig vidare till Öland för att tillbringa 3år på Capellagårdens möbel och inrednings utbildning. 2007 utexaminerades han med Gesällbrev och belöningsmedalj. Därefter har han arbetat på Malö yachts med båt inredningar och som byggnadssnickare för Göteborgs bygg och fastighetsservice. 2010 släppte han sargen och kamperar numera tillsammans med Torsten Salander under gemensam flagg.

Ide o filosofi 
Tillsammans har de två rättskaffens Gesäller öppnat en egen verkstad i vilken de tillverkar möbler och inredningar av högsta kvalitet. Vår Ide o filosofi är att tillverka möbler o inredningar i material och tekniker som tål såväl tidens tand som ögats slitage. Möbler tillverkade för att hålla i hundra år. Som genom sin kvalitet tillåts ”leva” flera liv. Material som åldras med värdighet och som är skonsamma mot vår hälsa och miljön. Att bo i ett så skogrikt land är en ynnest. Ändå importeras 90% av all ek som används i möbelindustrin. Det vill vi ändra på! Vår strävan är att använda så lokalt material som möjligt. Vi prioriterar inte jobb i exotiska trädslag. ”Tänk inte teak, tänk om”.

Våra tjänster

Interiör
Vi tillverkar inredningar av högsta kvalitet och gedigna material. Samtliga inredningar har sin särprägel och funktion för att fungera optimalt i sin miljö. Vi ritar, konstruerar och tillverkar inredningar efter era önskemål. Bokhyllor, receptionsdiskar, kök eller garderober, vi tillverkar allt.
En platsbyggd inredning smälter in och känns självklar. Det är bara fantasin som sätter gränser. Vi kan utgå ifrån såväl enkla servettskisser som kompletta ritningsunderlag. Oavsett om du är Inredare, Arkitekt eller Privatperson hjälper vi dig att nå dina mål. Maila eller ring så tar vi det därifrån. Problemlösning är det vi gillar bäst.
Möbler
Vi tillverkar möbler som möter högt ställda krav och specifikationer, däri ligger vår styrka. Vi är klassiskt skolade möbelsnickare utbildade på Capellagården, Öland. Vi har båda avlagt gesällprov.
Vi är passionerade i vårt hantverk och kan tillverka precis så kompromisslösa verk som ni behagar.
Vi använder oss av europeiska träslag, företrädelsevis svenska och vi använder oss främst av linoljebaserade ytbehandlingar.
Leveranstider och beställningar
Beroende på snickeriets pågående projekt tar tillverkningen vanligtvis 6-8 veckor, efter bekräftad beställning. Har ni frågor eller vill diskutera en beställning så tveka inte att ringa eller skicka ett email. Har ni frågor eller vill diskutera en beställning så tveka inte att ringa eller skicka ett email. Vid förfrågningar beträffande platsbyggda möbler eller inredningar så krävs det oftast ett hembesök med måttagning.

Att snickra är ett livslångt lärande som sker i samverkan mellan hand och tanke, det är därför det så lätt blir till en livslång passion.

T Salander